НОВИНИ

Валентин Михов: Рязкото подмладяване на отбора може би влияе

Валентин Михов
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
12:34, 18.06.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият президент на Българския футболен съюз и на Професионалната футболна лига Валентин Михов твърди, че подмладяването на националния отбор е добро решение, но рязката промяна не винаги води до добри резултати.

Той сподели мнението си за равенството между Литва и България от квалификациите за европейското първенство по футбол през 2024 г.

"Рязкото подмладяване на отбора може би влияе. Трябва да се подмладява отбора, за да има бъдеще, но на този етап все още не са готови. За мен футболът не е опитно поле. Трябва да им се даде възможност, но трябва да имат рутина и опит. Виждате какво правят хърватите, няма да им казвам средната възраст. Младите момчета трябва да вдигнат главите. Те, заедно с треньора, са притеснени. Разочарован съм, защото всички чакахме победа. Може бе ще си го изкараме на Сърбия, защото няма какво да губим. Много от младите момчета показаха какво могат, трябва им време" заяви той.

Столичанинът коментира ролята на треньорите и работата на Младен Кръстаич.

"Сега нямаме потенциал. В основата на спорта са треньорите, които трябва да бъдат психолози и педагози. Трябва да има стратегия. Трябва да търсим деца и кой да ги тренира. Изкуство е да работиш с дете, необходим е майсторлък. Най-лесно е да се освободи Младен Кръстаич. Той си има стратегия. Подмладяването е факт и има много добри футболисти. Подмладяването стана много тотално със 7=8 човека. Някои от младите ще се ошашавят. Срещу Сърбия трябва да са спокойни, защото вече няма какво да губят. Защо да ни е страх от Сърбия? Трябваше да победим Литва, но го нямаше Гонзо отпред. Аз съм фен на Чочев, но ни трябват още чочев-ци. Младите момчета дадоха сериозна предпоставка, че има в тях доста хляб.", допълни той.

Валентин Михов е впечатлен от изминалия сезон в Първа лига, но не и от употребата на ВАР.

"Имаше добри мачове този сезон. Българите обичаме да хулим. България може да се гордее със спорта. Искам да се гордеем с тези, които ни управляват. Всеки мисли, че от него започва държавата и властта. Срещнах се с Виктор Кашай, той е интелигентен и ерудиран човек. Трагедията е, че много от съдиите използват ВАР за оправдание. Трябва да оставим човешкия фактор", завърши той.

Можете да гледате цялото интервю във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Николов: Тази година се борим да е по-успешна от миналата
Александър Николов: Тази година се борим да е по-успешна от миналата
Фернандо Йоренте пред БНТ: На Испания предстои труден мач срещу Хърватия
Фернандо Йоренте пред БНТ: На Испания предстои труден мач срещу Хърватия