НОВИНИ

Валентина Маджарова е новият шеф на Спецпрокуратурата

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
15:02, 23.06.2021 (обновена)
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Валентина Маджарова е новият ръководител на Специализираната прокуратура. При гласуването в Прокурорската колегия на ВСС, единственият кандидат за поста, получи 7 гласа "за" и нито един "против" или "въздържал се".

По време на изслушването си Маджарова коментира и въпроса дали би подала оставка, ако се установи, че по искане на спецпрокуратурата са прилагани СРС-та спрямо опозиционни политици и протестиращи граждани по време на протестите миналото лято.

Новият ръководител на Спецпрокуратурата припомни, че скандалът с подслушванията се проверява от ДАНС и Бюрото за контрол на СРС.

Не мисля, че който и да е прокурор от Специализирана прокуратура е нарушил закона. Въпросът беше ако се докаже, че са подслушвани политици и протестиращи също. Да, ще си подам оставката, заяви Маджарова.

По време на избора на ръководител на Спецпрокуратурата, пред сградата на ВСС имаше протест на Гражданско сдружение "БОЕЦ". Оттам смятат, че процедурата е белязана от липса на състезателност и критично отношение към дейността на специализираното правосъдие.

Маджарова призова БОЕЦ да присъстват в съдебните зали като подчерта, че там могат да се чуят тезите и контратезите, коментират се доказателствата и се формира вътрешното убеждение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква се маските на открито в Гърция да отпаднат от 24 юни
Очаква се маските на открито в Гърция да отпаднат от 24 юни
Собственикът на Ботев Пд пристигна на лагера в Турция
Собственикът на Ботев Пд пристигна на лагера в Турция