НОВИНИ

Валери Йорданов: Братя Галеви не са прекъснали връзка с бизнеса си в България

bnt avatar logo
от БНТ
07:46, 06.06.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Сигурност и правосъдие
Слушай новината

Бившият директор на СДВР Валери Йорданов изрази съмнение, че Ангел Христов от Братя Галеви е бил в България, тъй като преди години двамата съдружници - покойният Христов и Пламен Галев, бяха определяни като благодетели на района.

Според него, ако те са били забелязани в района, все ще е имало хора, които да подадат сигнал към издирващите ги служби.

"През последните два-три дни видяхме много версии, включително и фантастични. Българската граница не е трудна за преминаване. Така, че какъв е поводът да бъде тук, не мога да кажа, но има доста тесен кръг, които биха могли да обяснят", обясни в "Денят започва" Йорданов.

По думите му някои от издирваните хора за престъпления или с повдигнато обвинение, които са напуснали страната, сами се обозначават къде се намират. И службите са тези, които трябва да изискват тази информация от партньорски служби. Но обикновено те бягат в такива страни, в които нямаме партньорски служби и нямаме такива взаимоотношения.

"Що се отнася дали покойния е бил в Гърция или не, възможно е, но това са версии, които ги градим на базата на предположения без да се основават на факти, на свидетелски показания. Така че където и да е бил, все е вярно", поясни Валери Йорданов.

Той беше категоричен, че Братя Галеви не са прекъснали връзка с бизнеса си в България и имат добре изградена мрежа, когато са били в страната.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зърнопроизводители искат забрана за внос на олио от Украйна
Зърнопроизводители искат забрана за внос на олио от Украйна
Щутгарт запази мястото си в германския футболен елит
Щутгарт запази мястото си в германския футболен елит