НОВИНИ

Валери Йорданов: Неупражненият контрол в МВР е тежко нарушение

bnt avatar logo
от БНТ
09:40, 04.11.2022
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Случаят със загиналите полицаи в Бургас при опит да спрат автобус с мигранти е тежък и показателен за състоянието, в което се намира системата в Министерството на вътрешните работи и вътрешната сигурност в страната като цяло, заяви в "Денят започва" бившият директор на СДВР Валери Йорданов.

По думите му МВР е в тежък нокдаун. Според Валери Йорданов това се дължи на непрекъснатите смени по политическите върхове, които водят лавинообразно до подмяна на кадри, стига се до назначаването на хора, които реално нямат професионалната подготовка най-вече да управляват.

Валери Йорданов коментира, че доверието на българското общество в полицията е подронено от подобни хаотични движения по отношение на кадрови рокади.

Двама полицаи загинаха в Бургас при тежка катастрофа след преследване на автобус с мигранти

"За случая в Бургас - там е нарушена една много важна триада, това е визията, комуникацията и действието. От проверката, която беше огласена, на преден план излиза, че на първо място е било действието, без да е имало комуникация. По-тревожното е, че става въпрос за комуникация в едно ведомство", уточни Валери Йорданов и допълни, че всичко това се дължи на неподготвеността на управленските кадри да вземат правилните решения.

"За да вземеш правилно решение, ти трябва да разполагаш с максималния брой информация, която можеш да събереш за кратко време", подчерта Йорданов.

Акцентира, че неупражненият контрол в системата на Министерството на вътрешните работи по Закона за МВР е едно много сериозно и тежко нарушение.

"Би следвало тези хора да бъдат наказани, след като ще се дава гласност - това да бъде огласено, че са наложени наказания спрямо закона", категоричен е Валери Йорданов. Отново повтори, че става въпрос за тежки нарушения.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сестри Стоеви завършиха годината със загуба в Саарбрюкен
Сестри Стоеви завършиха годината със загуба в Саарбрюкен
Известни ледници ще изчезнат заради глобалното затопляне
Известни ледници ще изчезнат заради глобалното затопляне