НОВИНИ

Валежи и днес - сутринта на запад, до края на деня и в източните райони

bnt avatar logo
от БНТ
05:50, 17.11.2022
Чете се за: 02:57 мин.
У нас

Минималните температури днес ще са между 6° и 11°, а максималните - между 11° и 18°, в София - около 9°.

Ще бъде облачно, а до края на деня ще завали и в източните райони. Следобед от запад валежите ще започнат да спират, а облачността ще се разкъсва. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, който след обяд постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и в Дунавската равнина временно ще се усили.

По Черноморието облачността ще е значителна и следобед също ще има валежи от дъжд, който до вечерта ще спрат. Ще духа умерен югозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат от 15° до 18°. Температурата на морската вода ще е 15 - 16°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините времето ще е облачно и дъждовно, над 1200 метра дъждът ще се примесва със сняг. По високите части ще се образува снежна покривка. След обяд валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 2°.

През нощта срещу петък вятърът ще отслабне. В петък облачността за кратко ще се разкъса, но след обяд отново ще се увеличи и на отделни места, главно в Западна България, ще има превалявания, предимно слаби. Минималните температури ще са с два-три градуса по-ниски, а дневните в по-голямата част от страната ще останат почти без промяна, в Горнотракийската низина и покрай Дунав, където ще има трайни мъгли, ще се задържат по-ниски.

В събота облачността отново временно ще се разкъса, но до вечерта ще се увеличи и ще завали, първо в северозападните райони, а до вечерта и на места в останалата част от страната.

В неделя и понеделник ще бъде облачно, с валежи, в много райони, главно в Западна и Централна България - значителни по количество. В неделя температурите ще са все още сравнително високи, особено на изток, където ще духа южен вятър.

През нощта срещу понеделник от северозапад ще започне понижение на температурите и със застудяването, главно в нощните часове и рано сутрин в планинските райони в Северозападна България и в Предбалкана, дъждът ще се примесва или временно ще преминава в сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
262 са новите случаи на коронавирус
262 са новите случаи на коронавирус
Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и БСП върнаха изборите в миналия век
Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и БСП върнаха изборите в миналия век