НОВИНИ

Валежи и гръмотевични бури на запад, опасно горещо на изток

bnt avatar logo
от БНТ
13:03, 28.07.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Времето
Слушай новината

По-ниски, в сравнение с вчера ще бъдат максималните температури днес, в повечето райони между 29° и 34°, само в източните райони, където през целия ден ще остане слънчево – до 37°. Ще бъде ветровито и на много места в Западна и Централна България ще има валежи и гръмотевици.

Предупреждение за значителни количества остава в сила в Западна, Югозападна и в Централна Северна България. Има опасност и от градушки. Причината - студен атмосферен фронт, който преминава през страната.

До полунощ валежите почти навсякъде ще спрат, а до сутринта и облачността ще намалее. Минималните температури утре ще бъдат от 17° до 22°, а максималните между 32° и 37°. След слънчевото начало на деня, в часовете около и след обяд на места в западната половина от страната, с по-голяма вероятност в планинските райони там, ще превали. В Северна и Източна България, включително и по Черноморието, ще духа умерен вятър с посока от изток-североизток. На морския бряг и утре ще остане слънчево.

Максималните температури ще бъдат между 26° и 30°. Температурата на морската вода е 24 - 25°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, но след обяд в масивите от западната половина на страната ще има превалявания.

Ще духа умерен вятър с посока от изток-югоизток. Максималните температури по най-високите върхове ще бъдат 12° до 16°.

В събота ще бъде горещо, а следобедни валежи и гръмотевици се очакват отново в западната половина от страната. През нощта срещу неделя и в неделя в много райони, с изключение на западната част на Дунавската равнина и Черноморието, ще превали и прегърми. Вятърът от северозапад ще се усили, а температурите временно ще се понижат. През новата седмица вероятността за валежи намалява.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петков благодари на ръководителите на дипломатически мисии у нас с работна закуска в "Бояна"
Петков благодари на ръководителите на дипломатически мисии у нас с работна закуска в "Бояна"
Юношите на Левски спечелиха турнир в памет на Георги Марков
Юношите на Левски спечелиха турнир в памет на Георги Марков