НОВИНИ

Валежи и гръмотевици се очакват в Източна и Централна България следобяд

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:17, 15.05.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

В следобедните часове в централните и източните райони от страната ще превали и прегърми, докато над Западна България валежи са малко вероятни. Вятърът ще е слаб от северозапад. Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°, по-ниски в източните райони.

До сутринта валежите и в източната половина от страната ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Утре над Западна и Централна България вече ще има повече слънчеви часове. Над източните и планинските райони, около и след обяд отново ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще има условия за градушки. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. На отделни места, главно по северното крайбрежие, ще превали и прегърми.

Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 20 - 23°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Предимно слънчево време и в планините, но около и след обяд с развитие и на купеста и купесто-дъждовна облачност, с краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

На Балканите повече облаци ще има над източната част от полуострова, а след обяд и над планините и на места ще превали дъжд, ще прегърми. От запад, обаче ще започне да се затопля и у нас във вторник максималните температури отново ще са около 30°. Ще бъде и слънчево, сутринта на отделни места по Черноморието с ниска облачност или мъгли.

В средата на седмицата на много места ще има краткотрайни валежи, а температурите значително ще се понижат и в четвъртък максималните ще са от 16° в източните до 26° в западните райони.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Луис Суарес напуска Атлетико (Мадрид)
Луис Суарес напуска Атлетико (Мадрид)
Йордан Петков: Момчетата са пределно мотивирани
Йордан Петков: Момчетата са пределно мотивирани