НОВИНИ

Йордан Петков: Момчетата са пределно мотивирани

bnt avatar logo
от БНТ
14:13, 15.05.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на България по футбол за юноши до 17 години Йордан Петков говори специално за предаването "Арена спорт" по БНТ само ден преди началото на Европейското първенство по футбол в Израел.

Петков сподели, че целта пред тима е излизане от групата и допълни, че младите "лъвчета" нямат какво да губят в мачовете срещу отбори като Нидерландия, Франция и Полша.

"Имаме план как да излезем от групата. Момчетата са спокойни и пределно мотивирани, което много ми харесва. Ние няма какво да губим срещу отборите от нашата група. Те са свикнали да не бъдат атакувани, да не бъдат пресирани. Смятам, че и ако ние подходим така ще имаме проблеми затова ще опитаме да атакуваме и да играем бързо с топката. Това е нашият стил на игра, който ни е донесъл успехи и не смятам да го променяме. Надявам се планът да проработи. Искаме да излезем от групите, което ще бъде изключителен успех. Дори и да не се случи обаче това е футбол. Животът продължава. Тези деца постигнаха нещо уникално до този момент", заяви Йордан Петков.

Не пропускайте всички мачове на юношеския национален отбор по футбол на България от Европейското първенство до 17 години в Израел по БНТ 3.

Младите "лъвчета" стартират участието си утре от 20.00 часа с мач срещу шампиона от последните две издания на шампионата в тази възрастова група Нидерландия.

Цялото интервю с Йордан Петков вижте във видеото

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Автор: Росен Станчев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валежи и гръмотевици се очакват в Източна и Централна България следобяд
Валежи и гръмотевици се очакват в Източна и Централна България следобяд
Румен Радев е на посещение в Германия
Румен Радев е на посещение в Германия