НОВИНИ

Валежи и студ до края на седмицата

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 18.04.2024
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се предупрежденията за райони с проливни валежи и гръмотевични бури.

От измерените в станциите количества валежи, най-големи са в Пазарджик и Русе - около 40 литра на кв. метър, във Велико Търново, Благоевград и Плевен - около 30.

Продължава да вали интензивно на много места в Източна България и по Черноморието, а в следобедните часове валежи ще има и в югозападната половина от страната, по-значителни в планините там, особено в Родопите.

Застудяването ще продължи - максималните температури в повечето райони ще бъдат между 12° и 18°. В София, след 19° вчера, днес ще бъде не повече от 13°. Ще остане и ветровито, с временно силен северозападен вятър.

През нощта валежите навсякъде ще спрат, на места и облачността ще се разкъса, а вятърът ще отслабне и утре сутринта ще бъде още по-студено, с температури между 2° и 7°, в котловините на Югозападна България - около 0°. В София, след 4° днес, минималната температура утре ще бъде около 1°.

Максималните температури ще останат почти без промяна - между 13° и 18°, в София - около 13°, в комбинация с умерен, временно силен, вече североизточен вятър. След временно спиране, отново ще започнат валежи, на места интензивни, първо в Югозападна България, които през нощта срещу събота ще обхванат цялата страна, включително и Черноморието.

Силен вятър и валежи, на места значителни, ще има и в планините утре, като над 1300 метра ще вали сняг.

Минималните температури в събота ще са в широки граници - от 3° до 12°, а максималните - между 11° до 16°. Ще има и райони с валежи, по-значителни в Източна България.

В неделя ще има и много слънчеви часове, но и райони със следобедни превалявания, а максималните температури слабо ще се повишат.

В понеделник ще бъде почти без валежи и още по-топло.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Футболната асоциация на Палестина поиска ФИФА да изключи Израел от структурите си
Футболната асоциация на Палестина поиска ФИФА да изключи Израел от структурите си
Ивет Горанова се включва в престижна карате надпревара в София този уикенд
Ивет Горанова се включва в престижна карате надпревара в София този уикенд