НОВИНИ

Валежите постепенно ще спират

bnt avatar logo
от БНТ
22:42, 12.06.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Сериозна валежна обстановка имаше и през изминалото денонощие, въпреки че сумарните количествата са по-малки от предишните дни. За 24 часа до 18.00 часа днес в Ахтопол паднаха 63 литра на квадратен метър, в Свищов - 41 литра на квадратен метър. В планините най-значителен е валежът на връх Ботев – 50 литра/кв.метър.

През нощта на места в Западна и Централна България все още ще превалява, но в по-голямата част от страната валежите ще спрат и облачността ще се разкъсва и намалява.

Утре краткотрайни валежи и гръмотевици ще има на повече места в следобедните часове. Ще продължи да духа слаб, в източната половина от страната – умерен северен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 24° и 29°.

Късно след обяд и вечерта отново ще завали и на морския бряг. Ще духа умерен вятър, който след обяд ще отслабва. Максималните температури на въздуха ще са от 24 до 27°, морската вода е около 21 - 23°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна, като главно в следобедните часове, ще превали и прегърми. Ще духа до умерен североизточен вятър.

Циклонът Генезис, причина за бурите на Балканите вече се изтегля на изток и въпреки че и утре на полуострова все още ще има валежи, те вече ще са на по-малко места и с по-малка интензивност.

У нас през следващите дни времето ще е предимно слънчево, с повече купести облаци в следобедните часове, но само на отделни места ще превали. Вятърът ще отслабне и отново ще стане от североизток. Температурите ще са с градус-два по-ниски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Войната: Украйна получи 220 тела на загинали защитници от "Азовстал"
Войната: Украйна получи 220 тела на загинали защитници от "Азовстал"
За първи път от 25 години: Банатски българи от всички краища на Румъния се събраха
За първи път от 25 години: Банатски българи от всички краища на Румъния се събраха