НОВИНИ

Ваня Григорова: Има консенсус за председател на Столичния общински съвет от ПП-ДБ-СС

bnt avatar logo
от БНТ
09:09, 04.02.2024
10203
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

"Вече има що-годе пълен консенсус да бъде подкрепен един от представителите на ПП-ДБ-СС за председател на Столичния общинския съвет". Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" общинският съветник Ваня Григорова от "БСП за България".

Тя очаква, че председателят ще бъде избран на следващото заседание на СОС на 8 февруари.

"Аз многократно съм заявявала, че такова поведение няма как да подкрепя. Това са хора, които тропат с краче и настояват сега и веднага да окупират абсолютно всичко".

Кандидатът ще бъде избран с гласовете на всички, защото Васил Терзиев и ПП-ДБ оказват натиск върху обществото, коментира Григорова.

"Не коря тези, които търсят изход, но ситуацията, в която сме, е в резултат на ината и егоизма на една шайка, която е решила да окупира всичко".

Според Григорова "Демократична България" нарочно саботира Васил Терзиев, защото имало ревност в коалицията ПП-ДБ.

"Имаше саботаж от страна на националното ръководство на ПП-ДБ срещу местното управление тук в столицата. Първо да си разрешат вътрешнопартийните проблеми и после да се налагат на другите".

Дори да има драстични промени след проверката на протоколите от изборите, аз няма да бъда провъзгласена за кмет, а ще има нов вот, посочи Григорова. На 15 март е следващото заседание на съда, дотогава вещите лица би трябвало да са направили проверки на всички СИК. Ако има драстични разминавания, тогава може да се мине към броене на хартиени бюлетини.

"Победата на Васил Терзиев е крехка - 4700 гласа не са категорична победа. Видя се, че липсват 15 флашки, а 16 не са проверени, защото една се е появила по-късно. Това не е нормално. Когато аз заговорих за това, г-н Терзиев публикува официален статус, че манипулирам хората. Затова всеки може давлезе на сайта на Административния съд, публикувала съм номера на делото".

Григорова отрече да има общо с проект "Трети март", не е канена да участва в подобна формация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жирона не успя отново да оглави класирането в Ла Лига след нулево реми с Реал Сосиедад
Жирона не успя отново да оглави класирането в Ла Лига след нулево реми с Реал Сосиедад
Александър Везенков зарадва българската общност в Чикаго
Александър Везенков зарадва българската общност в Чикаго