НОВИНИ

Въоръжен грабеж в кметството на Шивачево

От две отделни каси са отнети сумите от 423 лева и 811 лева

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Стоян Радев
12:17, 28.05.2024 (обновена)
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Въоръжен грабеж в кметството на Шивачево, Сливенско. Четирима маскирани нахлуха, стреляха и откраднаха пари тази сутрин. Охранителят не е ранен, въпреки произведените изстрели. Какво се е случило точно и каква сума пари е открадната?

Обирът е направен около 3.00 ч. през нощта. В момента текат полицейските огледи. По време на кражбата е задействана охранителната система, при пристигане на място служителят на охранителната фирма е чул изстрели.

Към момента се знае, че няма пострадали, все още не е ясно и с какво оръжие е извършена стрелбата. В областта са изградени контролно-пропускателни пунктове и има засилено полицейско присъствие. Според кмета на града в касите не е имало голяма сума пари. Направен е и опит за обир на банкомата.

"Тази нощ група въоръжени лица са проникнали в кметство Шивачево и са разбили каси. Мисля, че е имало и опит да бъде разбит банкомата", каза Диан Иванов, кмет на Шивачево.

По случая е образувано досъдебно производство.

От две отделни каси са отнети сумите от 423 лева и 811 лева, съобщиха от МВР. На място се е отзовал охранител от частно търговско дружество. След като са го видели маскираните извършители произвели изстрели и избягали от местопрестъплението.

При извършения оглед на местопроизшествието са установени две гилзи от различен калибър. Предстои експертиза да установи вида на оръжията, с които изстрелите са произведени. Отзовалият се на мястото охранител е разпитан.

Служителите на ОД на МВР - Сливен продължават оперативно-издирвателните мероприятия, с цел установяване и задържане на лицата, осъществили грабежа.

Вижте прякото включване на Стоян Радев

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военните министри на ЕС правят опит да преодолеят унгарската блокада за помощта за Украйна
Военните министри на ЕС правят опит да преодолеят унгарската блокада за помощта за Украйна
Ива Дудова остава в Марица Пловдив и през идния сезон
Ива Дудова остава в Марица Пловдив и през идния сезон