НОВИНИ

Въпреки Ирина Винер върнаха Наталия Кузмина сред кандидатите за ФИГ

Ирина Винер Усманова
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
11:57, 30.10.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Рускинята Наталия Кузмина отново е включена в списъка с кандидати за поста председател на Техническия комитет по художествена гимнастика на Международната федерация по гимнастика (ФИГ). Според непотвърдена информация комисията по етика към ФИГ е взела това решение.

През септември президентът на Руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер-Усманова оттегли кандидатурата на Наталия Кузмина от предстоящите избори.

Наталия Кузмина заема в момента този пост, като мандатът ѝ изтича през декември, но беше съобщено, че няма да може да участва в следващия избор, заради решението на нейната сънародничка.

Ирина Винер-Усманова обвини Наталия Кузмина в саботаж, свързан с второто място на Дина Аверина на лента на Световното първенство в Китакюшу. След Олимпийските игри в Токио Винер отправи критиките си към съдиите и към Наталия Кузмина за невъзможността руският отбор да спечели злато в Япония.

Според Sport24, позовавайки се на източник, запознат отблизо със ситуацията, комисията по етика към ФИГ е решила да върне кандидатурата на Кузмина за предстоящите избори.

Към днешна дата името на Наталия Кузмина е в списъка с кандидати на уебсайта на ФИГ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
28 фирми предложиха оферти за щадящите антигенни тестове за учениците
28 фирми предложиха оферти за щадящите антигенни тестове за учениците
Камамбер срещу моцарела: Как се променя вкусът за сирене на французите?
Камамбер срещу моцарела: Как се променя вкусът за сирене на французите?