НОВИНИ

Варна отбеляза 70 години художествена гимнастика в града

варна отбеляза години художествена гимнастика града
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:27, 21.09.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Над 2000 гости присъстваха на тържествения спектакъл, с който Варна отбеляза 70-годишнината на художествената гимнастика в града.

Събитието се проведе с подкрепата на Община Варна и на него присъстваха редица официални гости, сред които кметът на града Иван Портних, президентът на БФХГ Илиана Раева, трикратната световна шампионка Мария Гигова, старши треньорът на златните медалистки от ансамбъла от Игрите в Токио 2020 Весела Димитрова и още много от легендите на спорта в града.

Гост изпълнител беше българската народна певица Елица Тодорова, на чиито песни гимнастичките от варненските спортни клубове представиха своите композиции.

По време на тържеството кметът на Варна награди с "Почетен знак на кмета с лента за заслуги" съдията и треньор Филипа Филипова, Дарина Кирякова, майстор на спорта, Вилиана Николова, технически секретар на СК Чар ДКС, Мая Максимова, майстор на спорта и други.

Плакети за 70 години художествена гимнастика Варна от кмета Иван Портних бяха връчени на председателите на спортните клубове по художествена гимнастика в града, на Минко Христов, директор на Двореца на културата и спорта, на варненските олимпийски медалистки по художествена гимнастика, на носителките на първите световни титли за девойки, на председателя и членовете на Българската федерация по художествена гимнастика, на световни, европейски и балкански шампионки, на медалистките от Държавното първенство Елит, на варненски общественици и деятели на художествената гимнастика, както и посмъртно бяха почетени основоположничките на този спорт в града.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха мъжа, опитал за пореден път да ограби магазин в столичния кв. "Дружба"
Задържаха мъжа, опитал за пореден път да ограби магазин в столичния кв. "Дружба"
Отново над 140 нови случая на COVID-19 само за денонощие
Отново над 140 нови случая на COVID-19 само за денонощие