НОВИНИ

Вашек Поспишил постигна обрат и стана втория финалист на Sofia Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:41, 13.11.2020
Чете се за: 01:07 мин.
Тенис
вашек поспишил постигна обрат стана втория финалист sofia open

Канадецът бе надхитрен от опитния Ришар Гаске в тайбрека на първия сет, но въпреки това запази позитивната си нагласа и до края на двубоя загуби само два гейма за крайното 6:7 (8), 6:2, 6:0 след 1 час и 54 минути игра.

По този начин Вашек Поспишил ще се опита в утрешния ден да вдигне първия си трофей в турнир от ATP на сингъл при третия си финал в тура.

Първия сет премина изцяло под доминацията на сервиращите, като се стигна до една единствена възможност за пробив. Тя дойде за канадеца, но Гаске я отрази още със сервиса.

Логично се стигна до тайбрек, в който на два пъти Поспишил взимаше аванс от мини-брейк, но в край на сметка французинът първи стигна до сетбол. Гаске го пропусна, но при втория грешка нямаше и така след 8-6 точки спечели седмия си пореден сет на Sofia Open.

Поспишил обаче не се поддаде на разочарованието и започна мотивирано и втория сет. При 2:2 канадецът най-накрая взе подаването на Гаске, което вля допълнителна енергия в играта му.

Това спомогна за 74-ия в света да реализира още един пробив, за да затвори сета след 6:2.

Шампионът на двойки от Уимбълдън 2014 продължи на високи обороти, печелейки и първите четири гейма в решителния сет, увеличавайки серията си от поредни пробиви на четири.

В този момент Гаске вече се беше предал и това доведе до нов пробив на сметката на Поспишил, който сервираше да затвори сета на нула.

Канадецът започна с двойна грешка решаващия гейм, но след това спечели три поредни точки, за да си осигури два мачбола. Втория от тях беше реализиран и така Поспишил стана втория финалист на Sofia Open.

По този начин утре във финала на петото издание на турнира Sofia Open един срещу друг ще се изправят Яник Синер и Вашек Поспишил.

Любопитното е, че за някой от двамата това ще бъде и дебютна титла в кариерата, след като Поспишил има два загубени финала, докато за Синер това ще бъде изобщо първи мач за трофей.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След примирието: Арменци напускат зоните под контрола на Азербайджан
След примирието: Арменци напускат зоните под контрола на Азербайджан
Гърция затяга мерките, ситуацията в Солун е критична
Гърция затяга мерките, ситуацията в Солун е критична