НОВИНИ

Във Велико Търново: Школи по танци и спортове настояват залите да не се затварят

bnt avatar logo
от БНТ
09:12, 23.11.2020 (обновена)
5755
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Собственици на зали за танци и спорт настояват да не спират дейността си, след като в края на миналата седмица със заповед на областния кризисен щаб беше преустановена работата на школите.

Според собствениците на зали обаче, това решение ги изправя на ръба на оцеляването. Тази сутрин представители на бранша се събраха пред сградата на РЗИ в Старата столица и поискаха заповедта да бъде преразгледана.

От началото на пандемията, залите за изкуство и спорт във Велико Търново работят на по-малко от половината си капацитет. Собствениците им казват, че след затварянето им сега, оцеляването им е почти невъзможно, тъй като не могат да покриват разходите за съществуването си.

Според заповедта на кризисния щаб, залите нямат право да работят до края на този месец.

От бранша настояха за компенсации от държавата, тъй като до момента почти никой от тях не е получавал на директна помощ за времето, в което не работи.

По телефона директорът на РЗИ във Велико Търново заяви за БНТ, че мотив за заповедта е непрекъснато нарастващия брой на заразените в областта, но подчерта, че са готови за диалог със собствениците на залите за спорт и изкуство.

Репортер: Мирела Дончева

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кавалерът на виолончелото Стефан Попов специално пред БНТ
Кавалерът на виолончелото Стефан Попов специално пред БНТ
София в червения сектор по замърсяване тази сутрин
София в червения сектор по замърсяване тази сутрин