Д-р Гълъбова за убийството на децата в Сандански: В обществото има сериозен проблем с насилието

от БНТ
08:04, 23.11.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Явно ние имаме проблем като общество и той не е само с пандемията. Имаме много сериозен проблем с насилието и той произхожда от това, че като че ли нямаме рецептори за насилие. Това обясни в "Денят започва" по БНТ психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова по повод тежкото убийство на две деца в Сандански.

Не идентифицираме като насилие това, че при раздяла на родителите, единият не дава на другия да вижда децата. Не идентифицираме факта, че в българското семейство много се мълчи, не се говори, няма емоционална близост между децата и родителите, която се гради на едни топли човешки разговори, на една заинтересованост, допълни специалистът.

По тези и още други причини насилието в нашето общество се шири и се стига до такива наистина чудовищни престъпления, смята д-р Гълъбова.

Сериозни социални проблеми е имало в семейството на убитите деца. В Сандански е ден на траур

По думите ѝ психическото състояние на хората сега е по-тежко в сравнение с месеците на карантината. Има нужда да започнат мероприятия по психологическа работа и с медиците, защото съсловието изнемогва, издъхва, подчерта д-р Гълъбова.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Обърнат тир затрудни движението в Кресненското дефиле
Обърнат тир затрудни движението в Кресненското дефиле
Отчитат сериозен спад при поръчките на храна за вкъщи
Отчитат сериозен спад при поръчките на храна за вкъщи