НОВИНИ

Въведоха по-стриктни противоепидемични мерки в Пампорово

bnt avatar logo
от БНТ
12:27, 08.02.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Още по-стриктни противоепидемични мерки въведе операторът на лифтовите съоръжения в курорта Пампорово. За туристите са направени 3 отделни коридора, за да няма струпване пред лифтовите станции. Всички на лифта трябва да са с маски. А на тези, които нямат, маските се предоставят безплатно.

В момента тук няма много туристи, понеделник е. Знаем, че курортът се посещава от българите основно през уикендите. Но заради новия по-заразен британски щам на коронавируса, тук в курорта засилиха противоепидемичните мерки.

В Пампорово мерките се спазват от началото на сезона, категорични са от курорта. И все пак, пред лифтовите станции в определени моменти се струпват хора. За да ограничат това, от Пампорово са предприели допълнителни мерки.

"Във всички станции на лифтовете, както и вие виждате, ковид коридори, навсякъде има ковид табели, ковид патрул, който раздава маски, който няма маска, приканва хората всички да бъдат с маски", заяви директорът на ски зоната Радослав Рачков.

Така на лифта всички трябва да бъдат с маска. Ако нямат, предоставя им се безплатно.

"Ако случайно някой премине тук без маска, на турникетите хората, които също са там, приканват също хората да слагат маски, разстояние да се спазва, навсякъде има поставени табели, навсякъде има указания, просто всичките противоепидемични разпоредби ние ги спазваме", допълни Рачков.

БНТ: Виждам, че сте с маска, чувствате ли се сигурен на Пампорово?

"Да, много сигурен се чувствам, всичко е на шест", отговори Стоян.

"Със сигурност се чувствам сигурна, мерките се спазват, всички носят маски, така че прекарването е възможно най-доброто за създалата се ситуация", коментира Ния.

Макар и малко тук има и чужденци. Но курортът разчита основно на български туристи. Които ще дойдат отново през уикенда.

Репортер: Величка Петкова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жълт код за силен югозападен вятър в почти цялата страна
Жълт код за силен югозападен вятър в почти цялата страна
Бездомник живее в изоставен автомобил в столичния парк Гео Милев
Бездомник живее в изоставен автомобил в столичния парк Гео Милев