НОВИНИ

"Възраждане" предлага по-тежки наказания за убийците на пътя

Милена Кирова
от Милена Кирова
13:46, 13.07.2022
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
възраждане предлага тежки наказания убийците пътя
Слушай новината

От "Възраждане" предлагат промени в Наказателния кодекс и по-тежки наказания за убийците на пътя. По думите на народния представител Петър Петров внесеният законопроект цели да отговори на обществените очаквания за по-висока наказуемост, когато се губят човешки животи при пътно-транспортни произшествия като се повиши разкриваемостта и се въведат по-сериозни санкции.

"Предлагаме: и по сега действащия Наказателен кодекс, пешеходците би следвало да получат по-голяма защита като изрично посочваме, че всяко ПТП с пострадал и загинал пешеходец, извършено извън пътното платно следва да се наказва по-сериозно, особено когато водачът е под въздействието на алкохол, наркотици или е избягал. С предложената промяна в НК настояваме за по-сериозни санкции. Предлагаме и завишаване на санкциите при причиняването на смърт - лишаване от свобода от 10 до 20 години, като поставяме акцент на случаите, при които водача сам се е поставил в едно състояние." - каза Петров.

Той коментира още, че ако има консултации преди третия мандат, от "Възраждане" ще отидат при президента, както са направили и първия път.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Везенков попадна в идеалния отбор и на гръцкото първенство
Везенков попадна в идеалния отбор и на гръцкото първенство
Ботев Враца се раздели с Мартин Николов
Ботев Враца се раздели с Мартин Николов