НОВИНИ

Велико Желев подготвя сигнал до прокуратурата срещу висш служител в "Хидрострой"

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
14:53, 10.03.2023 (обновена)
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Бизнесменът Велико Желев подготвя сигнал до прокуратурата срещу висш служител в "Хидрострой". Основният акционер във фирмата отказа да назове конкретно име, но съобщи, че сигналът е за финансови нарушения. Желев беше задържан в началото на седмицата с обвинение за принуда и нанасяне на телесна повреда, нанесена на служител. По-късно беше пуснат срещу парична гаранция.

Велико Желев показа кадри от камери в офис на "Хидрострой". Според бизнесмена ясно се вижда, че подалият сигнала срещу него Благой Андонов напуска офиса здрав и в добро настроение в деня, когато твърди, че е бит. Желев отново отрече да е имало побой върху служителя, когото от фирмата уличили в злоупотреби и сериозни пропуски.

"Когато възложителите ни не са коректни, ние завеждаме дела. Нито сме били някой възложител, че не ни плаща две години, нито сме били някой служител, че краде", заяви Велико Желев - собственик на строителна фирма "Хидрострой".

Желев покани журналисти на обход на изградените от компанията участъци от магистрала "Хемус" и обясни, че парите от авансови плащания са похарчени за техника и материали.

"Ако ние не бяхме използвали тези аванси за купуване на техника, за трошачки, ленти, сита, багери, камиони, нямаше как да отговорим на изискванията на държавата да построим тези лотове в сроковете, в които те искаха", заяви Велико Желев.

Адвокатът на бизнесмена заяви, че не се притесняват от проверки къде отиват парите за участъците от магистрали.

"Не са изнесени в чували, една стотинка не е изнесена от тези пари", заяви адвокат Менко Менков.

Желев добави, че за качеството на обектите отговаря вътрешен контрол и ако се установи некачествена работа, проблемите се отстраняват за сметка на компанията.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антоанета Костадинова и Кирил Киров останаха 15-и на 10 метра пистолет на европейското в Талин
Антоанета Костадинова и Кирил Киров останаха 15-и на 10 метра пистолет на европейското в Талин
ЦИК одобри списъка с местата и секциите за гласуване зад граница
ЦИК одобри списъка с местата и секциите за гласуване зад граница