НОВИНИ

Венелина Поптолева спечели нов медал за България от европейското по бокс, Станимира Петрова не излезе за своя мач

Страната ни вече има гарантирани поне четири отличия от шампионата в Сърбия, след като място в полуфиналите на отделните категория си осигуриха още Йордан Морехон, Севда Асенова и Златислава Чуканова

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФ Бокс
18:22, 23.04.2024
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Венелина Поптолева продължи отличната серия на българските жени по време на европейското първенство по бокс в Белград, след като достигна до полуфиналите в категория до 52 кг и така си гарантира минимум бронзов медал от шампионата.

Родната боксьорка се справи по убедителен начин със съпротивата на Зейнаб Рахимова от Азербайджан, надигравайки я с 5:0 съдийски гласа пред погледа на треньорите Борислав Георгиев и Роман Цветков.

Поптолева определяше темпото на играта в хода на цялата среща и видимо превъзхождаше съперничката си. Националката ни боксира еднакво добре от близка и далечна дистанция, което ѝ помогна да стигне до чистия успех.

Така в петък Венелина Поптолева ще се качи отново на ринга в сръбската столица за мача си срещу световната и двукратна европейска златна медалистка Бусе Чакъроглу от Турция. Залогът на тяхната битка ще бъде място на финала при 52-килограмовите.

За съжаление, представителката ни в категория до 54 кг Станимира Петрова се прости с шансовете си за отличие от шампионата на Стария континент, тъй като не се появи за своя четвъртфинален дуел от надпреварата. От треньорския щаб на националния ни отбор информираха, българката не е възстановена от вирусно заболяване и няма да рискуват здравословното ѝ състояние. Станимира има квота за Олимпийските игри в Париж 2024, като основната цел пред нея е да бъде във върхова форма след три във френската столица.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До часове Димитър Стоянов ще бъде освободен от ареста
До часове Димитър Стоянов ще бъде освободен от ареста
Разделение в ляво: Три различни формации ще се борят за гласове на вота 2 в 1 (ОБЗОР)
Разделение в ляво: Три различни формации ще се борят за гласове на вота 2 в 1 (ОБЗОР)