НОВИНИ

Весела Димитрова пред БНТ: Ансамбълът по художествена гимнастика има потенциал да стане олимпийски шампион

Старши треньорът на националния ансамбъл на България по художествена гимнастика увери, че нейните възпитанички полагат неимоверни усилия, за да постигнат целите си

Весела Димитрова
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:54, 15.10.2023
8723
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на националния ансамбъл на България по художествена гимнастика Весела Димитрова вярва, че отборът има истински потенциал да стане олимпийски шампион.

Наставникът на ансамбъла увери, че нейните възпитанички полагат неимоверни усилия, за да постигнат целите си.

"Имаме изключително големи амбиции. Момичетата са мотивирани да защитят титлата на предходния ансамбъл. Работят изключително много, започнаха работа по-рано. Вярвам, че ще дадат всичко от себе си. Пожелавам им от сърце да станат олимпийски шампионки. Затова работят", заяви тя.

Треньорът на гимнастичките ни знае, че състезателките ѝ са наясно с очакванията към тях.

"Тези млади момичета са наследнички на олимпийски шампионки. С упоритостта, с която започнаха да работят през новия сезон, ще им се получат нещата. Вадим си поука от всяко едно състезание и работим с много амбиция за новия сезон. Направихме структурата на две нови композиции и започнахме работа по тях. Безгрешна игра и добре поставени съчетания ще бъдат сред предимствата ни за Олимпийските игри. Направихме съчетанията със сериозен анализ", добави тя.

Бившата състезателка отличи качествата на младите гимнастички.

"Сегашният ансамбъл по нищо не си прилича с предишния. Лута се в двете крайности. Надявам се да овладее емоциите си и да достигне най-високия връх на Олимпийските игри. На тренировки ги поставям в стресови ситуации. На тези деца им трябва вяра и увереност. Старая се да ги поощрявам, въпреки взискателността ми. Те трябва да повярват в себе си. Имат уникални физически качества и истински потенциал да станат шампиони. През цялата подготовка работим с психолог", допълни тя.

Весела Димитрова вярва, че отборът е сплотен и задружен.

"Отбор не се прави от днес за утре и се гради много трудно. Те вече са изградили добри взаимоотношения помежду си. След световното първенство във Валенсия има промяна в тази насока. Те са много различни и конфликти и лоши неща в залата не е имали и няма и да има. Те са умни и мотивирани момичета. Може би към края на месец февруари ще представим новите композиции", поясни тя.

Можете да гледате цялото интервю във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Известен спад в цените на основни хранителни стоки на борсите у нас през седмицата
Известен спад в цените на основни хранителни стоки на борсите у нас през седмицата
Турски камион с мигранти е задържан край Ихтиман
Турски камион с мигранти е задържан край Ихтиман