НОВИНИ

Весела Лечева: Картинката е тъжна, заварих доста скандали и политически назначения

весела лечева картинката тъжна заварих доста скандали политически назначения
bnt avatar logo
от БНТ
20:05, 07.09.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

"Заварих доста скандали вътре в спорта, доста нездрава атмосфера за работа, доста назначения, които са продиктувани чисто политически - непрофесионални, некомпетентни", заяви служебният министър на спорта Весела Лечева в "Още от деня".

За освобождаването на Розка Станчева като съветник на министъра Лечева поясни, че я познава много добре, подпомагала е нейно участие на световно първенство за ветерани, това е възрастна жена на 91 години и да заема пост съветник се изискват други качества.

"Някои хора искат да станат герои за един ден, а смятам, че това е един много тежък и циничен пи ар, който се опитван да си правят на гърба на тази възрастна жена. Роска е на 91 години, добре позната за мен. Като председател на Държавната агенция съм подпомагала нейно участие на Световно първенство за ветерани. Тя не е лишавана от държавна подкрепа, но да заемаш пост - съветник, за това се изискват различни качества", обясни спортният министър.

Съветниците, които е назначила, са съветник по медийните въпроси - професор по журналистика, жена - съветник по младежката политика, това са хората, с които работи.

Министърът на спорта е назначила проверки на младежките програми, които се финансират с отчисления от хазарта, "това са средства, които се разходват от Министерството на младежта и спорта именно като превенция срещу зависимости и е много важно как тази програма се реализира".

Натъкнала се е на случаи, когато дадени организации без всякакъв административен опит получават десетки и стотици хиляди левове. Това е и причината да назначи по-специална и внимателна проверка на всички проекти, които са одобрени и с подписани договори.

Какво каза Весела Лечева вижте във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украйна потвърди, че стои зад експлозиите на военното летище Саки в Крим
Украйна потвърди, че стои зад експлозиите на военното летище Саки в Крим
Жозе Моуриньо раздаде автографи и се снима с привържениците, посрещнали Рома във Варна
Жозе Моуриньо раздаде автографи и се снима с привържениците, посрещнали Рома във Варна