НОВИНИ

Ветровито, дъждовно и хладно за сезона време и днес

bnt avatar logo
от БНТ
13:21, 10.05.2024
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Продължава да вали в много райони от страната. За последните 60 часа от измерените в станциите количества най-съществени остават тези в западните и централни части от Дунавската равнина.

В Оряхово са вече 80 литра на кв. метър, което е повече от месечната валежна норма за май.

Циклонът, причина за валежната обстановка в страната, се изтегля на изток-югоизток и в следобедните часове ще продължи да вали вече главно в Южна България. Над североизточните райони ще има и слънчеви часове и на места там температурите ще достигнат до около 20°. В останалата част от страната максималните температури ще бъдат между 13° и 18°, в София – около 13°.

Ще бъде и ветровито, с умерен, в Югоизточна България и по Черноморието – силен североизточен вятър.

През нощта вятърът ще отслабне, а превалявания ще има все още до полунощ в Родопската област. Минималните температури утре ще бъдат между 5° и 10°, в София около 5°.

Ще бъде по-често слънчево, с повече облаци в сутрешните часове над крайните източни и южни райони, но ще е вече без валежи.

Максималните температури ще се повишат, в сравнение с днес и ще бъдат между 17° и 24°, в София – около 18. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър с посока от север-североизток.

След облачното начало, през по-голямата част на деня по Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Вълнението на морето ще остане 3-4 бала.

И в планините утре ще преобладава слънчево време. Ще бъде обаче ветровито. Ще духа силен североизточен вятър. Температурите и там ще се повишат и максималните в курортите ще са между 5 и 10 градуса.

В неделя температурите ще останат без съществена промяна. Ще преобладава слънчево време със следобедни превалявания главно в Северна България и планините.

През първите дни от следващата седмица максималните температури отново ще се понижат. Ще има и повече райони с валежи и гръмотевици.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев: Водещи днес са националните ценности, суверенитета и оцеляването като нация
Радев: Водещи днес са националните ценности, суверенитета и оцеляването като нация
Лука Дончич след успеха на Далас над Оклахома: Беше един от най-трудните ми мачове
Лука Дончич след успеха на Далас над Оклахома: Беше един от най-трудните ми мачове