НОВИНИ

Ветровито и с валежи следобед

bnt avatar logo
от БНТ
12:46, 17.03.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Времето
Слушай новината

Вече вали в много райони от страната. Най-голямо е количеството в планините и в Северна България, където до 11.00 часа днес са измерени около 10 литра на квадратен метър. Оправдават се и прогнозите за силен вятър в Източна България, където поривите вече достигат 60 км/ч.

Предупреждение за опасно силни пориви на североизточния вятър остава в сила в областите Бургас, Варна и Добрич.

В следобедните часове в по-голямата част от страната ще бъде облачно и на много места ще превалява слаб дъжд, който с продължаващото застудяване в Западна и Североизточна България ще се примесва със сняг. Максималните температури ще бъдат в широки граници - между 4° и 12°.

През нощта ще остане ветровито, но валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва и намалява. Минималните температури ще бъдат между минус 6° и минус 1°, в София около минус 4°.

Утре по-значителна облачност ще има в източните райони от страната, където на отделни места ще прехвърча слаб сняг. Максималните температури ще бъдат още по-ниски, в сравнение с днес, между 2° и 7°. Ще духа до умерен, в Източна България временно силен североизточен вятър.

Предупреждение за опасно силни пориви остава в сила в областите Бургас, Варна и Добрич и утре.

По-често облачно ще е в планините и утре, на места със слаби валежи от сняг. Вятърът там ще е умерен, по билата – силен, от север.

Максималните температури ще се понижат още и в курортите ще са между минус 6 и минус 3 градуса. Висока остава опасността от лавини извън обработените писти в ски-зоните.

През почивните дни ще остане ветровито, особено в Източна България, където ще има и повече облаци. Ще се задържи и много по-студено от обичайното за това време от годината. В началото на новата седмица отново ще има валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отменят зеления сертификат у нас от 21 март, седмица по-късно - без тестове в училище
Отменят зеления сертификат у нас от 21 март, седмица по-късно - без тестове в училище
Търговията с метали е в колапс заради войната в Украйна
Търговията с метали е в колапс заради войната в Украйна