НОВИНИ

Ветровито време следобед

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 31.03.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

В близките часове вятърът ще продължи да се усилва. Предупреждение за опасни пориви е в сила в цялата страна.

С мощния пренос на по-топъл въздух от югозапад ще се повишава и концентрацията на сахарски прах във въздуха, а очакваните превалявания, предимно слаби и главно в планинските райони, ще бъдат оцветени. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 19° и 24°, но в районите на север от планините са възможни и по-високи стойности.

Много ветровито ще се задържи и през следващото денонощие. Ще духа умерен, в Източна България и северно от планините - временно силен южен вятър. Минималните температури в повечето райони ще са между 9° и 14°, в София - около 10°, а максималните още малко ще се повишат и ще са между 20° и 25°. Облачността ще е променлива, следобед в Западна България - по-често значителна и там ще има превалявания, придружени от гръмотевици.

Най-ветровито ще бъде отново в планините, където ще продължи да духа бурен ураганен югозападен вятър. Опасността от лавини извън обработените писти в ски-курортите е все така висока.

Облачността ще е променлива, значителна след обяд в масивите от западната половина от страната. На места слабо ще превали дъжд, възможно е и да прегърми и само по най-високите върхове валежите ще са от сняг.

И в събота времето ще се задържи по-топло от обичайното. Ще има и валежи, по-интензивни и придружени от гръмотевици в Югозападна България. В края на деня от северозапад ще започне да нахлува по-студен въздух и в неделя температурите бързо и рязко ще се понижат. Ще има валежи от дъжд, в планините - от сняг, но със застудяването и в районите до около 700 метра е възможно да превали сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев: България очаква многобройните обещания на РСМ да започнат да се превръщат в резултати
Президентът Радев: България очаква многобройните обещания на РСМ да започнат да се превръщат в резултати
Две бебета делфини са родени в Делфинариума в Одеса след началото на войната (Снимки)
Две бебета делфини са родени в Делфинариума в Одеса след началото на войната (Снимки)