НОВИНИ

Надежда Йорданова: Прокуратурата още не е поискала правна помощ за разпита на Божков

Кристиян Гаров
от Кристиян Гаров
11:31, 31.03.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

До рано тази сутрин прокуратурата не е внесла в министерството на правосъдието искане за правна помощ за провеждане на разпит като свидетел на Васил Божков чрез видеоконферентна връзка. Това обяви правосъдният министър Надежда Йорданова преди началото на редовното заседание на пленума на ВСС.

По думите ѝ държавното обвинение няма срок, в който да внесе искането, като преценката е изцяло на прокуратурата колко бързо иска да проведе процесуално-следствените действия.

"Спецификата, специално с Обединените арабски емирства е, че настояват искането да бъде отправено от министъра на правосъдието спрямо техния такъв. Когато ние получим искането, колегите от администрацията преглеждат документите, ако имат някакви въпроси, притеснения от формална страна - как са оформени нещата. Тогава се свързват с колегите и се правят разяснения, това не е нещо ново", обясни Надежда Йорданова.

През миналата седмица прокуратурата обяви намерението си да задвижи процедурата за разпит на хазартния бос в условията на взаимност. Искането е по твърденията на Божков, че е бил изнудван от Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.

Васил Божков разкри подробности около сигнала за изнудване

По сигнала на Васил Божков се стигна до арестите на тримата за 24 часа. В края на миналата седмица Васил Божков обяви, че по казуса европрокуратурата вече го е разпитала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не се очаква шоково поскъпване на тока след края на мораториума
Не се очаква шоково поскъпване на тока след края на мораториума
Министър Денков: Учебната година ще започне на 15 септември
Министър Денков: Учебната година ще започне на 15 септември