НОВИНИ

Везенков се завърна в игра при ново поражение на Сакраменто от Ню Орлиънс

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:00, 23.11.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
везенков завърна игра ново поражение сакраменто орлиънс
Слушай новината

Българската баскетболна звезда Александър Везенков се завърна в игра за неговия Сакраменто Кингс при поражението на тима със 112:117 като гост от Ню Орлиънс Пеликанс в мач от редовния сезон на НБА.

След като Везенков пропусна визитата на "пеликаните" в понеделник заради проблеми с левия палец, рано тази сутрин българско време той отново беше на линия за "кралете", но въпреки това не им помогна да избегнат второ поредно поражение от този съперник.

Българинът се появи като резерва и за 10 минути на паркета се отчете с 3 точки и 2 борби, като завърши с показатели 1/4 за три точки и 0/1 при стрелбата за две.

Самият двубой пък протече далеч по-равностойно в сравнение с предходния, въпреки че отново домакините от Ню Орлиънс имаха предимство в хода на срещата, което в един момент в края на втората четвърт беше достигнало 17 точки при 64:47, а преди решителните 12 минути беше 14 пункта - 93:79.

В хода на последната част обаче Сакраменто направиха опит да се върнат в битката и дори за кратко взеха аванс при 105:104 в своя полза, но в последните нервни минути на мача Пеликанс бяха малко по-точни при стрелбата и в крайна сметка стигнаха до успеха със 117:112.

Най-резултатни за победителите станаха двете големи звезди на тима Зион Уилямсън и Брандън Инграм, които вкараха съответно по 25 и 23 точки, а Йонас Валанчунас добави 15.

За Кингс над всички бе Ди'Арън Фокс със своите 26 пункта, Домантас Сабонис приключи с 23, а Харисън Барнс се отчете с 22.

В подреждането Сакраменто Кингс с Александър Везенков заема 6-ото място в Западната конференция с баланс 8-7, докато Ню Орлиънс са 9-и с 8-7.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Балкан Ботевград завърши със загуба участието си в първата групова фаза на Купата на ФИБА Европа
Балкан Ботевград завърши със загуба участието си в първата групова фаза на Купата на ФИБА Европа
Ивайло Вълчев: Протестът в София спомогна да лъснат проблемите между управляващите
Ивайло Вълчев: Протестът в София спомогна да лъснат проблемите между управляващите