НОВИНИ

Вицепрезидентски дебат в САЩ

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:16, 08.10.2020
Чете се за: 01:06 мин.
САЩ

В Солт Лейк Сити се проведе дебат между кандидатите за вицепрезидент на Съединените щати. Темата за COVID-19 зае централно място в политическия сблъсък между Камала Харис и Майк Пенс. Като цяло дебатът премина спокойно и дисциплинирано.

Един далеч по-цивилизован дебат в сравнение с хаоса, който предложиха миналата седмица Доналд Тръмп и Джо Байдън.

Вицепрезидентът републиканец Майк Пенс и сенаторът демократ Камала Харис дебатираха по редица теми, сред които пандемията, климатичните изменения, данъците.

Сдържаният тон, който доминираше, беше леко нарушен единствено по въпроса за коронавируса.

"Американският народ стана свидетел на най-големия провал, на която и да било президентска администрация в историята на нашата страна. Фактите са - 210 000 починали само за няколко месеца. Повече от 7 милиона заразени. Президентът и вицепрезидентът бяха информирани за пандемията. Знаеха какво се случва и не ви казаха", заяви Камала Харис, сенатор и кандидат за вицепрезидент на Демократическата партия.

"Това е година на предизвикателства за нацията ни. Но американците трябва да знаят, че от първия ден президентът Доналд Тръмп постави здравето на Америка на първо място. Преди да има повече от пет случая в Съединените щати - всичките при хора, върнали се от Китай, президентът Тръмп направи нещо, което никой друг президент не е правил. Той спря всички пътувания от Китай - втората най-голяма икономика в света", каза Майк Пенс, вицепрезидент на САЩ.

Харис и Пенс бяха разделени с плексигласови прегради и на двойно по-голямо от обичайното разстояние един от друг. Модератор на дебата беше журналистката от USA Today Сюзан Пейдж.

Муха обра овациите на вицепрецидентския дебат в САЩ

Към края на телевизионния дебат вниманието на зрителите неочаквано беше привлечено от муха, която необезпокоявана кацна на главата на Пенс и остана така около две минути. В Туитър заваляха шеговити коментари, а неканеният гост дори се сдоби с профил в социалната мрежа.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скална маса се срути в пешеходната зона до стадиона в Балчик
Скална маса се срути в пешеходната зона до стадиона в Балчик
ЕП гласува днес резолюцията за България
ЕП гласува днес резолюцията за България