НОВИНИ

Виктор Линдельоф е бил инициатор за прекратяването на мача с Белгия

Старши треньорът на шведския национален отбор Яне Андерсон каза, че също не е имало друг избор, освен да се прекъсне мача

Виктор Линдельоф
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:57, 17.10.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на шведския национален отбор по футбол Виктор Линдельоф е обсъждал със своите съотборници и с играчите от тима на Белгия дали да продължи мача от квалификациите за европейското първенство, след което шведите решиха да не излязат за второто полувреме, каза футболистът пред шведския вестник "Афтонбладет".

"Говорих със съотборниците си и на всички ни беше ясно, че не искаме да продължаваме да играем. Белгийските играчи се съгласиха с нашата позиция. Тези, които имат роднини или приятели тук, искаха да се свържат с тях и да разберат дали всичко е наред", заяви Линдельоф.

Старши треньорът на шведския национален отбор Яне Андерсон каза, че също не е имало друг избор, освен да се прекъсне мача.

"Когато слязох на трибуните по време на почивката, получих информация какво се е случило. Нямахме друг избор, освен да не доиграем мача", добави той.

Малко преди мача двама фенове на шведския национален отбор бяха застреляни в Брюксел. Срещата между отборите на Белгия и Швеция, която се игра на стадион "Крал Бодуен" в Брюксел, беше прекратена при резултат 1:1 след първото полувреме. Шведските футболисти научиха за случилото се по време на почивката и отказаха да излязат за второто полувреме, а по-късно от УЕФА официално потвърди решението. Днес белгийският телевизионен канал VRT, позовавайки се на източник от полицията, съобщи, че заподозреният за убийството е "обезвреден". Шведският отбор и неговите фенове са били ескортирани до летището в Брюксел от местната полиция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
78 български учени са сред най-добрите в света според Станфордската класация
78 български учени са сред най-добрите в света според Станфордската класация
Прибират част от екипажа на "Рожен", евакуацията на българите в Газа зависи от отварянето на границата
Прибират част от екипажа на "Рожен", евакуацията на българите в Газа зависи от отварянето на границата