Виктория ще пее 13-та във втория полуфинал на "Евровизия"

Милена Кирова
от Милена Кирова
15:58, 30.03.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Още
Слушай новината

Българската представителка на "Евровизия" Виктория Георгиева ще пее под номер 13 във втория полуфинал на "Евровизия", който ще се проведе на 20 май 2021 г. Това обявиха организаторите на музикалната надпревара от Европейския съюз за радио и телевизия.

Българската представителка получи една от най-добрите стартови позиции в шоуто и ще има възможност да изпълни песента си "Growing Up is Getting Old" пред близо 200 милиона зрители от цял свят.

Зрителите в България няма да могат да подкрепят българската песен на 20 май, но всички българи, които живеят в Испания, Франция, Обединено Кралство, Гърция, Швейцария, Дания, Сърбия, Финландия, Австрия, Португалия, Чехия, Полша, Албания, Естония, Грузия, Исландия, Латвия и Молдова, ще могат да гласуват за Виктория.

Във втория полуфинал на "Евровизия" ще вземат участие общо 17 песни, като 10 от тях ще се класират за големия финал на 22 май.

Продуцентският избор на стартовите позиции в шоуто цели да има максимално стилово разнообразие, а важна роля за реда на изпълнение играе и сценичното представяне.

Сборен клип с всички песни от втория полуфинал:

Българското участие в песенния конкурс Евровизия се реализира като публично-частно партньорство между БНТ и Ligna Group, с подкрепата на българската финтех компания iCard – генерален спонсор на "Евровизия България" и с подкрепата на Министерство на туризма на Република България.

"Евровизия" ще се проведе в Ротердам на 18, 20 и 22 май 2021 г. Българските зрители могат да гледат шоуто пряко по БНТ 1 от 22.00 ч.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Увеличават до 35% леглата за ковид пациенти във Варна
Увеличават до 35% леглата за ковид пациенти във Варна
Хунтата в Мианмар остава непоклатима, насилието не спира
Хунтата в Мианмар остава непоклатима, насилието не спира