НОВИНИ

Виктория Томова взе сет, но нямаше сили за повече срещу Каролин Гарсия

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:49, 10.03.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
виктория томова влезе основната схема турнира доха щастлива губеща
Снимка: БТА
Слушай новината

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова отпадна във втория кръг на турнира от категория WTA 1000 в Индиън Уелс след поражение в три сета от 26-ата в света Каролин Гарсия от Франция - 1:6, 6:3, 3:6.

Томова, която на старта елиминира бившата шампионка на Australian Open София Кенин, изигра още един много силен двубой срещу бившата №4 в ранглистата, но този път силите ѝ стигнаха само за спечелването на втория сет.

Срещата между двете започна с размяна на геймове, след което Гарсия направи серия от пет поредни, за да затвори първата част с 6:1 след едва 22 минути игра.

Във втората французойката отново реализира брейк за аванс от 2:1, но 29-годишната софиянка спечели четири поредни гейма, обръщайки развоя на сета в своя полза при 5:2. Още в следващия си сервис-гейм Вики сложи точка на спора във втората част с 6:3, изравнявайки резултата в двубоя.

За съжаление, решителният трети сет стартира с пробив на сметката на Каролин Гарсия, която дръпна набързо с 3:0. В седмия гейм Томова стигна до възможност да върне брейка, но французойката оцеля, поведе с 5:2, а скоро след това стигна и до крайната с 6:3 в мач, който продължи час и 38 минути.

С успеха поставената под №20 си осигури място в следващата фаза на турнира, където я очаква сблъсък с деветата в схемата и финалистка отпреди два сезона в Индиън Уелс Мария Сакари от Гърция.

Виктория Томова пък напуска турнира с високо вдигната глава, след като за пръв в кариерата си достигна до втория кръг на надпреварата в Калифорния.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Телескопът "Джеймс Уеб" откри най-ранната известна "мъртва" галактика
Телескопът "Джеймс Уеб" откри най-ранната известна "мъртва" галактика
Григор Димитров потегли в Индиън Уелс с двусетов успех срещу корав французин
Григор Димитров потегли в Индиън Уелс с двусетов успех срещу корав французин