НОВИНИ

ВК Левски преподписа за три години с аржентинка

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:20, 23.03.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
левски преподписа три години аржентинка
Слушай новината

Аржентинската състезателка на ВК Левски Гуадалупе Мартин Рамела ще остане в тима и през следващите три години, съобщиха от клуба.

Новият договор на Гуадалупе стана факт днес в деня, когато тя навършва 21 години.

В последния мач за този сезон аржентинката получи тежка контузия при поражението от Славия в женското първенство, като се наложи състезателката дори да бъде оперирана.

Сега, на младата посрещачка ѝ предстои да се завърне в своята родина, където ще продължи усилена работа по възстановяването си с физиотерапевт, а самата тя разкри, че е щастлива от фактът, че е получила предложение за нов договор от Левски въпреки травмата.

"Много съм щастлива. Все пак поднових договора за 3 г., което е много дълъг период. Тук бях много добре посрещната от ръководството, треньорите, момичетата, от всички. Наистина съм много щастлива и се надявам да се върна в много добра форма в началото на следващия сезон. Много съм щастлива, че в такъв момент на тежка контузия клубът ме подкрепи и искам да се върна още по-силна. Ще направя всичко възможно да зарадвам всички в клуба и привържениците", сподели волейболистката в интервю за YouTube канала на ВК Левски.

Един от президентите на "сините" Владимир Николов също изрази задоволството си, че Гуадалупе Мартин Рамела, която е сестра на Алехандро Торо от мъжкия тим на Левски, ще остане в клуба.

"Радваме се, че Гуадалупе остава при нас. Тя бе приета много радушно от всички и бързо се адаптира. Също така бързо показа, че може да бъде в основата на един боеспособен женски отбор, който искаме да изградим. Съжаляваме, че получи такава тежка контузия, но в спорта това са случва. Гуадалупе е млада и ще се справи. Вярваме, че при завръщането си ще покаже своите възможности", заяви Николов.

Не пропускайте решителните мачове от Националната волейболна лига за жени по БНТ 3

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още 700 000 лв. дарения са нужни, за да бъде построен най-големият храм в България
Още 700 000 лв. дарения са нужни, за да бъде построен най-големият храм в България
Жилищните кредити нарастват с 18%, потребителските – с 12,3%
Жилищните кредити нарастват с 18%, потребителските – с 12,3%