НОВИНИ

Владимир Илиев финишира 29-и в преследването в Руполдинг

В надпреварата при дамите Валентина Димитрова се нареди 41-а, а Лора Христова остана 58-а

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:05, 14.01.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
владимир илиев трето злато държавното биатлон белмекен
Слушай новината

Българският биатлонист Владимир Илиев записа най-доброто си представяне в преследване от началото на сезона в Световната купа, след като се нареди 29-и по време на надпреварата на 12.5 км в Руполдинг, Германия.

Опитният състезател потегли по трасето едва 47-и, но в рамките на днешния ден демонстрира много силна стрелба, като повали 19 от 20-те мишени, което в крайна сметка му позволи да прогресира с близо 20 места в подреждането.

В крайна сметка Илиев финишира 29-и на изоставане от 1:54.9 минути спрямо победителя Йоханес Дале от Норвегия, който в битка по последната обиколка изпревари своите сънародници Ветле Шястад Кристиансен и Йоханес Тингнес Бьо.

След днешния старт Бьо остава лидер в подреждането за Световната купа с 671 точки, следван от брат му Тарей Бьо с 593. Владимир Илиев е 56-и в подреждането с 26 пункта.

В дамското преследване на 10 км България имаше две представителки в лицето на Валентина Димитрова и Лора Христова, които завършиха съответно 41-а и 58-а.

Димитрова допусна само една неточност при стрелбите си и пресече финала на изоставане от 3:20.5 минути от първото място, докато с три пропуска Христова остана на повече от 6 минути от победителката.

На най-високото място на почетната стълбичка пък днес се качи италианката Лиза Витоци, за която това бе втора победа в Световната купа през тази кампания. В битката за върха в Руполдинг тя изпревари със само 0.7 секунди Ингрид Ландмарк Тандреволд, а трета остана Юне Арнеклейв.

В класирането за Световната купа начело излезе Ингрид Тандреволд с 666 точки, изпреварвайки французойката Жюстин Бреза-Буше, която има 657 точки. От българките Валентина Димитрова е 50-а с 54 точки, a Лора Христова е 73-а с 8.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българските зърнопроизводители също обявиха протестна готовност
Българските зърнопроизводители също обявиха протестна готовност
Вулкан изригна в Исландия за втори път в рамките на месец
Вулкан изригна в Исландия за втори път в рамките на месец