НОВИНИ

Владимир Маринов е новият директор на бургаската полиция

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Давид Сукнаров
19:19, 05.09.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Регионални
Слушай новината

Смененият директор на бургаската полиция сам е подал молба за преназначаване след среща с новия вътрешен министър. Това той коментира лично часове след встъпването на длъжност на новия шеф на областната дирекция в морския град. Старши комисар Емил Павлов е първата рокада от новото ръководство на МВР.

Досегашният началник е с над 20 години стаж в системата и по думите му дирекцията в Бургас не е имала по-добри резултати от последните 10 години. От днес ще изпълнява ръководни функции в отдел "Криминална полиция".

А новият директор старши комисар Владимир Маринов, който днес беше представен от заместник-министъра на вътрешните работи и заяви, че ще работи за честни избори, срещу домашното насилие и ще полага усилия по отношение на пътната безопасност.

"С министъра на вътрешните работи се познаваме, работили сме заедно. Разговорът беше между мен и него професионален, личен, мъжки и не желае да го коментирам. Преназначаването ми не е във връзка със слаби резултати, както беше обявено в публичното пространство, тъй като ОД на МВР – Бургас в момента е с изключително високи резултати", каза ст. комисар Емил Павлов, бивш директор на ОД на МВР-Бургас.

снимки: БГНЕС

"– БНТ Изненада ли ви това назначение? – Честно казано, да! – БНТ: Ще има ли напрежение между вашите колеги заради тази смяна? – Не знам, напрежение виждате ли? Те ме познават всички, аз съм работил къде ли не. Досега съм бил на три районни управления началник, в ГДБОП бях дълги години", каза ст. комисар Владимир Маринов, директор на ОД на МВР-Бургас.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интензивен трафик в Югозападна България заради поредицата почивни дни
Интензивен трафик в Югозападна България заради поредицата почивни дни
Рилски спортист спечели приятелски турнир в Сибиу
Рилски спортист спечели приятелски турнир в Сибиу