НОВИНИ

ВМРО призова за патриотично обединение и президентска република

Николай Минков
от Николай Минков
19:42, 13.05.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Нова конституция, президентска република, намаляване на броя на депутатите. За това призова лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов след заседание на Изпълнителния комитет на партията.

Каракачанов припомни, че още миналата година ВМРО предложи проект за промени на Конституцията, с широки президентски правомощия.

Конституцията най-накрая трябва да бъде преразгледана и променена в няколко направления. Първо, засилване на правомощията на президентската институция. В тази ситуация и историята в Европа го е показала, президентската институция е много по-добър инструмент за управление, без да се нарушава партийната система. Второ, намаляване броя на депутатите според населението в страната.

ВМРО предлага да започнат разговори за ново патриотично-консервативно обединение.

Предлагам на моите колеги, които наричат своите политически формации патриотични - НФСБ, "Атака", "Воля", на тези избори ние лидерите да направим крачка встрани. И да не участваме по листите. Да оставим нашите лични конфликти и да дадем възможност на българския патриот, който искаше да гласува за патриотични формации, но гласува за 4 - 5 такива, отново да се обедини.

Красимир Каракачанов обясни, че с партия КОД на Петър Москов ВМРО споделя общи ценности, докато с "Възраждане" на Костадин Костадинов имат сериозни различия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нападения на синагоги в Германия
Нападения на синагоги в Германия
Какви са очакванията на хората от новия кабинет
Какви са очакванията на хората от новия кабинет