НОВИНИ

Внучката на Виолета Донева отива на съд за убийството на актрисата

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:38, 07.07.2023
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Внучката на актрисата Виолета Донева - Ивет Стайкова, отива на съд за убийството на баба си, съобщиха от Софийската градска прокуратура. Убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, пише в обвинителния акт.

Според обвинителния акт до 18.10.2022 г. Стайкова живеела заедно с приятеля си. През този период употребявала марихуана и други наркотици и проявявала агресия, както към приятеля си, така и към неговата майка.

Поради това приятелят на обвиняемата провел разговор с бабата на Ивет - Виолета Донева и на 18.10.2022 г. завел обвиняемата в дома на актрисата. Донева не одобрявала употребата на наркотици и поведението на своята внучка, а Ивет Стайкова поради това таила чувство на омраза към баба си.

Вечерта на 19.10.2022 г. двете били сами в жилището на актрисата. С намерението да убие баба си, която стояла изправена в едно от помещенията, обвиняемата взела кухненски нож и нанесла с него общо 54 прободни рани по главата и тялото на пострадалата, 6 от които засегнали жизненоважни органи.

През това време пострадалата била в съзнание и изпитвала болка и страдание при всеки удар.

Нараняванията довели до остра кръвозагуба, в резултат на която настъпила смъртта на Виолета Донева. След като умъртвила баба си, обвиняемата напуснала жилището в 5.14 ч. на 20.10.2022 г.

От заключенията на назначените в хода на досъдебното производство тройна и петорна комплексни съдебнопсихиатрични и психологични експертизи се установява, че Ивет Стайкова е могла да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, посочват от прокуратурата.

Обвиняемата е с мярка за неотклонение задържане под стража. Разследването по случая е проведено от СДВР под ръководството и надзора на СГП.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП издига свой кандидат за управител на БНБ
БСП издига свой кандидат за управител на БНБ
Политически реакции след визитата на Володимир Зеленски
Политически реакции след визитата на Володимир Зеленски