НОВИНИ

Водачът в схемата Франсис Тиафо се класира за четвъртфиналите на турнира в Алмати

В следващия кръг американецът ще играе срещу Александър Вукич.

Франсис Тиафо
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
22:09, 17.10.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Франсис Тиафо направи обрат срещу Даниел Еванс и се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърда настилка в Алмати (Казахстан). Поставеният под номер 1 в схемата американец се наложи след обрат с 6:7 (10), 7:6 (4), 6:3 и постигна шеста победи в общо девет мача срещу своя британски съперник.

Еванс спаси два сетбола в тайбрека на първата част, след което поведе в резултата от четвъртата си възможност, печелейки с 10:8 срещу Тиафо.

Американският представител се върна в мача след нов тайбрек, а в решителния сет поведе с 4:0, за да завърши срещата за 2 часа и 42 минути.

"Просто се задържах в мача и началният ми удар беше част от това. Имах много асове и започнах да излизам на мрежата, поемайки повече рискове. Знаех, че ме очаква голяма битка и се бях подготвил доста добре. Щастлив съм от успеха", заяви Тиафо, цитиран от официалния сайт на АТП.

В следващия кръг той ще играе срещу Александър Вукич. Австралиецът елиминира поставения под номер 8 и шампион за 2023 година Адриан Манарино след 7:6 (4), 6:3.

Във втората част на мача Вукич сервира изключително прецизно и спаси трите точки за пробив в полза на френския представител.

За четвъртфиналите се класираха още Карен Хачанов и Бейбит Зукаев, които ще се изправят един срещу друг. Поставеният под номер 3 руснак Хачанов се наложи много трудно със 7:6 (2), 7:6 (3) срещу финландеца Ото Виртанен.

Представителят на домакините Закуев, намиращ се на 213-то място в световната ранглиста, отстрани Томаш Махач. Чешкият тенисист губеше с 1:3 в първия сет и прекрати участието си в мача заради контузия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НА ЖИВО: Григор Димитров - Куентен Алис 0:0
НА ЖИВО: Григор Димитров - Куентен Алис 0:0