НОВИНИ

"Войната на буквите": Захари Бахаров и Теодора Духовникова часове преди премиерата на новия сериал на БНТ

bnt avatar logo
от БНТ
11:03, 15.01.2023
6840
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

Часове остават до премиерата на новия сериал на БНТ "Войната на буквите". Историческата мегапродукция, част от филмопроизводството на обществената телевизия, започва тази вечер и ще се излъчва всяка неделя от 21.00 ч. по БНТ 1.

12-серийният телевизионен филм "Войната на буквите" e базиран на едноименния роман на писателката Людмила Филипова.

Захари Бахаров и Теодора Духовникова, които са част от звездния актьорски състав, споделиха в "Денят започва с Георги Любенов" за очакванията си непосредствено преди първата среща със зрителите на малкия екран.

"Много увлекателна история и в първия епизод се залагат всички капани, които по-натам се развиват. Така че се надявам, че ще предизвикаме интерес към хората. Мисля и че вече го предизвикахме и мисля, че и тези, на които им е под достойнството, ще хвърлят по едно око. Така че, както сега всички са криптоспециалисти, аз очаквам в понеделник-вторник да се явят специалистите по средновековна история. Аз се надявам, че наистина сме заложили вътре сюжети, които ще заинтригуват хората и ще искат да се развиват и хората ще ги оценят. И просто ще им се иска да видят и следващия епизод", посочи Захари Бахаров.

"Специално за "Войната на буквите" чакам довечера премиерата и срещата със зрителите с любопитство и спокойствие, защото вярвам в тази история. Тя е изключително интересна, много динамична, много неща се случват само в една серия. Не е нужно зрителите да чакат много серии, за да се случи нещо. Изключителни характери, образи, много конфликти между тях, много динамично и бързо се случват нещата между тях. Така че, ако зрителите се отдадат на историята, аз съм сигурна, че тя ще ги повлече и увлече. Ако започнат да се вторачват в някакви исторически, музейни, учебникарски достоверности, не мисля че това е техния филм. И изобщо по принцип - тези филми не им е целта да бъдат учебник по история. Ако се вторачват да видят как точно са изглеждали костюмите в 10-и век - не, не са точно така били костюмите в 10-и век, защото ако се облечем, както са изглеждали в 10-и век, няма да спрете да се смеете докато ни гледате", каза Теодора Духовникова.

Гледайте повече теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аоияма допусна втора загуба на турнира в Токио
Аоияма допусна втора загуба на турнира в Токио
Реал Сосиедад взе баското дерби с Билбао и се утвърди на трето място в Ла Лига
Реал Сосиедад взе баското дерби с Билбао и се утвърди на трето място в Ла Лига