НОВИНИ

Врата на ограда падна и уби 4-годишно дете в Петрич

Старата врата на ограда в изоставено училище паднала върху момченцето по време на игра

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:38, 18.09.2023 (обновена)
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Четиригодишно дете загина след като беше затиснато от метална врата на изоставено училище в Петрич. Детето се люлеело на вратата, когато тя се откачила от пантите и паднала върху него. Веднага на място пристигнали спешни екипи. Детето е закарано в болницата в Благоевград, но по-късно починало от травмите си.

В неделя следобед бабата и дядото на починалото дете почиствали двора на старото училище в квартала. Детето играло около тях. Неведнъж те му направили забележка да не се люлее на тежката врата.

"Дядото и бабата са били на 3 метра от него, но то се е качило, залюляло се е и вратата е паднала върху него", обясни Аспарух Въчков - директор на основно училище "Кочо Мавродиев", гр. Петрич.

Майката и бащата на загиналото момче работят в чужбина. За него са се грижили бабата и дядото. Близките са в шок от станалото.

Допреди година в занемарената сграда са се обучавали ученици. В момента тя е отдадена под наем от общината на основно училище "Кочо Маврудиев", но не се използва за обучение.

"Училището е общинска собственост и с решение на Общински съвет е дадена сградата. Тук са се провеждали занятия на подготвителна група до края на месец май 2022 г., след което училището не е ползвано", каза директорът Аспарух Въчков.

От училището, което отговаря за стопанисването на сградата, казаха, че ще предприемат нужните действия, така че тук да не се случват повече инциденти.

Репортер: Владислава Миланова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Вангелов приключи участието си на световното първенство по борба в Белград
Георги Вангелов приключи участието си на световното първенство по борба в Белград
Мъж от Харманли е задържан за нападение над линейка
Мъж от Харманли е задържан за нападение над линейка