НОВИНИ

Вратарят Даниел Кайзер се завърна в Ботев Пловдив

вратарят даниел кайзер завърна ботев пловдив
Снимка: Официален сайт на ПФК Ботев (Пловдив)
bnt avatar logo
от БНТ
12:47, 27.06.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Даниел Кайзер е първото попълнение в лятната селекция на Ботев (Пловдив), което официално обявява клуба. Полският вратар подписа 2-годишен договор с "канарчетата".

Това ще е втори престой на Кайзер в "жълто-черния" клуб. Вратарят бе при пловдивчани в периода 2017 - 2019 година, като записва 55 мача, печелейки Суперкупата на България.

След като бе в Ботев, 31-годишният вратар преминава в отбора на Шльонск Вроцлав, а за последно бе в Арка Гдиня, където изиграва 59 мача.

Бившият полузащитник на Славия Янис Карабельов ще подпише с отбора на Ботев (Пловдив). Договорът между халфа и "жълто-черните" ще бъде официално подписан утре, когато ще стане и представянето пред медиите.

27-годишният централен полузащитник идва в Първа Лига след два сезона в унгарското първенство за отбора на Кишварда, където записа 59 мача и вкара три гола. Преди това е носил екипите на родния си Славия, с който има 138 мача и 9 попадения, както и за шест месеца е бил под наем в Царско село.

Карабельов има 12 мача за националния отбор на България, за последно беше извикан от селекционера Младен Кръстаич за европейските квалификации с Черна гора и Унгария през март.

През това лято софиянецът е имал предложение и от кипърския Неа Саламина, което обаче отказва, тъй като офертата на Ботев (Пловдив) е с по-добра финансова част.

Ботев (Пловдив) ще се изправи срещу Политехника (Яш) във втората си контролна среща от лятната подготовка. Двубоят е в сряда от 17:00ч. в Банско.

Отборът на Политехника (Яш) се състезаваше във второто ниво на румънския футбол през изминалия шампионат. Тимът спечели промоция за първата дивизия и от новия сезон ще бъде при най-добрите тимове в румънското първенство.

В първия си мач от лятната подготовка "канарчетата" отстъпиха с 0:2 пред друг румънски тим - Университатя (Крайова). След края на контролата с Политехника, "жълто-черните" ще се приберат в Пловдив, където ще се готвят до началото на шампионата в Първа лига.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евродепутати призовават Съвета да одобри приемането на България и Румъния в Шенген
Евродепутати призовават Съвета да одобри приемането на България и Румъния в Шенген
Асен Василев: ПП ще има собствен кандидат за шеф на БНБ
Асен Василев: ПП ще има собствен кандидат за шеф на БНБ