НОВИНИ

Временни ограничения на движението по АМ "Хемус" през почивните дни

bnt avatar logo
от БНТ
18:49, 01.12.2023
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
магистрала
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

През почивните дни се въвеждат временни ограничения на движението по участъци от магистрала "Хемус", съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

На 2 декември (събота)

  • От 8.00 до 12.00 часа ще бъде ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т от 30-и до 47-и км на АМ "Хемус" в посока Варна. Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут при 30-и км на АМ "Хемус" по пътна връзка "Витинска река", ще продължава по път I-1 София - Ботевград и път II-17 до пътен възел "Ботевград" при 47-и км на АМ "Хемус".

  • При необходимост, в зависимост от метеорологичните условия и интензивността на трафика, движението на МПС над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел "Правец" (при 52-ри км) по път I-3 Ботевград - Ябланица и ще се връща отново на магистралата при пътен възел "Осиковска Лакавица" (при 60-и км).

Временното ограничение в движението е за оптимизиране на трафика по автомагистрала "Хемус" в района на тунелите "Топли дол" и "Правешки ханове" преди предстоящите почивни дни, когато много хора тръгват на път.

На 3 декември (неделя)

  • От 14.00 до 20.00 часа ще бъде ограничено движението на тежкотоварните автомобили над 12 т от 60-и до 52-ри км на АМ "Хемус" в посока София. Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел "Осиковска Лакавица" /при 60-и км/ по път I-3 Ботевград – Ябланица и ще се връща на магистралата по пътен възел "Правец" (при 52-ри км).

  • При необходимост, в зависимост от метеорологичните условия и интензивността на трафика, движението на МПС над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел "Ботевград" (при 47-и км) по път II-17 и по път I-1 София - Ботевград до пътна връзка "Витинска река" (при 30-и км) на АМ "Хемус".

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да спазват правилата за движение и указанията на служителите на "Пътна полиция", да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.

Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Вътев: Разбрах се с украинския министър да ни информират за всяка сделка от Украйна до България
Кирил Вътев: Разбрах се с украинския министър да ни информират за всяка сделка от Украйна до България
Нефтохимик 2010 Бургас ще изиграе двете си отложени срещи за първенството в рамките на няколко дни
Нефтохимик 2010 Бургас ще изиграе двете си отложени срещи за първенството в рамките на няколко дни