НОВИНИ

Времето през новата седмица - градушки и гръмотевици

Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
12:49, 27.08.2023
8093
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Днес отново ще бъде слънчево и горещо. В областите с жълт код температурите ще достигат до 35, на места и до 38 градуса.

След обяд временни увеличения на облачността ще има над масивите от Западна България, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток.

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо, а в понеделник отново ще бъде слънчево и с високи температури между 34 и 39 градуса. Областите с предупреждение от първа степен за опасно горещо време нарастват на 21.

Вятърът ще е слаб от изток-югоизток, по Черноморието слаб до умерен. На морския бряг в сутрешните часове на отделни места ще има ниска облачност или мъгла. Максималните температури ще бъдат между 28 и 32 градуса. Температурата на морската вода е от 25° до 28°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Слънчево време и в планините утре със слаб югоизточен вятър и максимална температура на височина 2000 метра около 21°.

На много места на континента утре ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, а в Италия, Швейцария, Югоизточна Германия и Чехия ще бъде и ветровито.

Интензивни краткотрайни валежи ще има и в Словения и Хърватия, но в останалата част на Балканите ще остане предимно слънчево и горещо.

У нас във вторник ще е все още горещо, сутринта и слънчево, но по-късно след обяд и през нощта срещу сряда в Западна България, а в сряда и четвъртък в Северна и планинските райони ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици, ще има условия и за градушки. Ще започне и понижение на температурите, което ще продължи и през следващите дни.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Главният мюфтия се срещна с папа Франциск във Ватикана (СНИМКИ)
Главният мюфтия се срещна с папа Франциск във Ватикана (СНИМКИ)
Станислав Ангелов: Левски може да направи всичко, стига им толкова на Лудогорец в шампионата
Станислав Ангелов: Левски може да направи всичко, стига им толкова на Лудогорец в шампионата