НОВИНИ

Времето се затопля днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:26, 19.01.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Повишение на температурите ни очаква днес, като максималните стойности ще са в интервала от 0 до 5 градуса. Все още има места в североизточната част на страната, където ще се задържат градус, два под нулата. В близките часове ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от запад-северозапад.

През нощта ще бъде предимно ясно. В източната половина от страната ще духа до умерен югозападен вятър, докато на запад ще е почти тихо. На отделни места в котловините и низините видимостта временно ще бъде намалена. Минималните температури ще са между минус 8° и минус 3°, в София - минус 4°.

Утре ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността в източните райони. Ще духа до умерен западен, в Източна България - югозападен вятър. Дневните температури ще се повишат още и максималните ще са предимно между 4° и 9°, в столицата - около 5°.

В планините облачността ще е променлива, в сутрешните часове - често значителна, но ще е почти без валежи. Температурите ще се повишат и по върховете вече ще са между минус 7° и минус 11°, а в курортите - от минус 5 градуса на Алеко, около минус 2°, минус 3° в Боровец и Пампорово и до 2 градуса в Банско. Ще духа умерен и силен западен вятър.

Над Южните Балкани ще бъде предимно слънчево, докато над северните части от полуострова ще има значителна облачност, на места с валежи от сняг, по Адриатическото крайбрежие - от дъжд.

Облачно ще бъде времето и над по-голямата част от Европа. На много места ще вали предимно дъжд, а в Северна и Източна Европа - сняг. Повече слънчеви часове ще има В централноевропейските страни и на Апенините.

В четвъртък ще продължи да се затопля и максималните температури в повечето места ще са между 7° и 12°. В петък затоплянето ще продължи, ще се заоблачи и привечер на отделни места са възможни валежи от дъжд. През почивните дни ще е облачно и ветровито, но сравнително топло, с максимални температури над 10 градуса. Възможно е и слабо да превали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баутиста Агут за мерките преди Australian Open: Това е пълна катастрофа! Все едно сме в затвор
Баутиста Агут за мерките преди Australian Open: Това е пълна катастрофа! Все едно сме в затвор
Александър Джорджев е №1 в света по таекуондо
Александър Джорджев е №1 в света по таекуондо