НОВИНИ

Все още издирват жената, която намушка с нож сестра си (СНИМКА)

bnt avatar logo
от БНТ
19:08, 28.01.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Повече от денонощие полицията в Стражица издирва 26-годишна от село Лозен с параноидна шизофрения, която вчера следобед е намушкала с нож 13-годишната си сестра, а после избягала. Момичето е настанено във Великотърновската болница в тежко състояние, а сестра ѝ е обявена за общодържавно издирване, до този момент обаче без резултат.

Трагедията се разиграла вчера следобед в дома на семейство, което има три дъщери.

26-годишната жена, заключила майка си в селскостопанска постройка, а после нанесла няколко тежки прободни рани в тялото на 13-годишната си сестра.

Все още не се знае дали за агресията е имало повод или е станало без причина.

Сестричката е настанена в болница в град Велико Търново, а Юлия е изчезнала. Просто обществеността е потресена от случката, но нищо не може да се направи, казва Андрей Станчев – кметски наместник на с. Лозен.

Лекарите във Великотърновската болница са извършили две животоспасяващи операции на момичето. Състоянието й остава критично, но към този момент няма пряка опасност за живота ѝ.

Съседи на семейството разказват, че 26-годишното момиче развило психиатричното разстройство преди няколко години, но до този момент не е проявявало агресия.

Тя не беше добре и трябваше под контрол да бъде, според мен. Идваше от къща на къща, но злоба не сме видели, казва Ивайло – съсед.

Повече от денонощие екипи на полицията претърсваха всяка изоставена къща в Лозен и околностите. През целия ден днес полицаите разпитваха хората в селото.

Репортер: Мирела Дончева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йоана Илиева с блестящо начало за Световната купа по фехтовка в Пловдив
Йоана Илиева с блестящо начало за Световната купа по фехтовка в Пловдив
Облекчават мерките за влизане в България
Облекчават мерките за влизане в България