НОВИНИ

Все по-студено в близките дни, с валежи от дъжд и сняг

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:07, 23.01.2023
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

С умерен, по Черноморието силен, вятър от изток-североизток ще продължи да нахлува по-студен въздух и максималните температури днес ще бъдат по-ниски, в сравнение с вчера, между 7° и 12°. Ще бъде предимно облачно, с валежи главно в западната половина от страната, по-интензивни в югозападни райони.

През следващото денонощие застудяването ще продължи. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, в крайните югозападни части от страната и по Южното Черноморие около 5 - 6°, а максималните в повечето райони - между 2 и 7°, в комбинация с умерен вятър от изток-североизток. Ще преобладава облачно време с валежи от дъжд главно в западните райони, който с понижението на температурите ще преминава в сняг.

В планините ще бъде облачно, с валежи от сняг в масивите от западната половина от страната. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток, който до края на деня ще се ориентира от север-северозапад. Температурите в курортите ще се понижат с няколко градуса и максималните ще бъдат около и под нулата.

Ветровито и с валежи, на места интензивни ще бъде утре на Балканите, а с понижението на температурите в по-ниските планински райони и високите полета дъждът ще преминава в сняг.

В сряда застудяването ще продължи, но валежите временно ще спрат. В четвъртък и петък отново ще вали, на много места интензивно, като почти навсякъде, с изключение на крайните източни райони, ще вали сняг. Очакванията са в събота валежите да отслабват и спират.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джокович разби Де Минор за 13-и четвъртфинал на Аустрелиън Оупън
Джокович разби Де Минор за 13-и четвъртфинал на Аустрелиън Оупън
Зоозащитници настояват за ефективна присъда за насилника на животни в Бургас
Зоозащитници настояват за ефективна присъда за насилника на животни в Бургас