НОВИНИ

Яник Синер Ришар Гаске и Жил Симон се класираха за втория кръг в София

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:54, 10.11.2020
Чете се за: 01:02 мин.
Тенис
яник синер ришар гаске жил симон класираха втория кръг софия

Италианският талант и двамата френски ветерани станаха последните трима тенисисти, които си гарантираха място в следващия етап на турнира Sofia Open 2020.

19-годишният Синер, който е 44-ти в ранглистата отстрани миналогодишния финалист от София, Мартон Фучович след 6:2, 6:4 за малко повече от час и половина.

Тинейджърът поведе с ранен пробив още в началото на мача, но допусна моменталното мъ връщане от страна на унгареца.

След 2:2 обаче Синер спечели четири поредни гейма, с което затвори и първия сет.

Във втория италианецът дръпна с 3:0, след което отново допусна да се стигне до равенство при 4:4. Въпреки това Синер запази хладнокръвие и след нов пробив в десетия гейм затвори срещата.

„Бях загубил от него в три сета на Откритото първенство на Австралия. И днес не беше лесно, той сервираше отлично. Успях да го пробия и после стана по-лесно. Водех с пробив и в следващия сет, но той го върна. Все пак съумях да спечеля, но беше труден мач, както всеки от първи кръг на турнир."

"Харесва ми тук, харесват ми кортовете. Забавно е да играем пред публика, което ми липсваше честно казано. Хубаво е да го видим..."

В следващия кръг младият талант ще играе срещу швейцареца Марк Андреа Хюслер, като заяви, че не знае много за своя опонент, освен че е левичар и разполага със силен сервис.

В откриващия мач за деня пък опитният французин Ришар Гаске елиминира Роберто Карбаес Баена от Испания с 6:3, 6:4 за около час и половина. Така двукратният полуфиналист на Уимбълдън си уреди среща с още един младок, Йонас Форейтек, който снощи изхвърли от турнира Марин Чилич.

Към втория кръг продължава и друг опитен французин, Жил Симон. Бившият номер 6 в света, който премина през квалификациите, се справи с Андрей Мартин след 6:2, 6:2 за 80 минути игра.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българин разработва най-мощната електрическа кола в света
Българин разработва най-мощната електрическа кола в света
Подменят старите автобусни спирки в Сандански
Подменят старите автобусни спирки в Сандански