НОВИНИ

Ясен Петров: Не отиваме в Италия като обречени, а да победим

ясен петров отиваме италия обречени победим
Снимка: БФС
bnt avatar logo
от БНТ
12:22, 30.08.2021
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на България по футбол Ясен Петров беше категоричен, че тимът няма да отиде в Италия като обречен.

„Трикольорите“ гостуват на европейския шампион на 2 септември (четвъртък) от 21.45 часа във Флоренция. Срещата от квалификациите на Мондиал 2022 ще бъде излъчена по БНТ, както и онлайн в спортната секция на bntnews.bg.

“Не отиваме в Италия като обречени, а максимално да ги затрудним, ако сме дисциплинирани и да ги победим. С това се започва, когато говоря за битка, става дума за проява на характер. На следващо място взаимопомощ, затова връзките между играчите трябва да са много силни. Надявам се момчетата да дадат всичко от себе си, защото ако не оставиш сърцето си на терена, няма как да победиш”, сподели треньорът.

Наставникът говори на базата на националния тим в „Бояна“ след официално събитие по обявяването на нов партньор на Българския футболен съюз.

„В последните кръгове мачовете са 1:0, 0:0, много малки разлики, същото е и в европейския футбол. Всеки има право да мечтае, дано момчетата да си хванат шанса, няма какво да губиш, излизаш срещу европейски шампион и няма какво да губиш. Това е сцена, на която всеки може да покаже себе си“, каза още селекционерът.

„Нямам информация за шпалир, все още не ми е ясно, не знам каква е процедурата“, каза Ясен Петров. Въпросът бе зададен, тъй като Италия ще изиграе първия си мач след Европейското първенство по футбол това лято, след като спечели трофея.

Запитан за бившия национал Ивелин Попов, Ясен Петров коментира: „В националния отбор вратите са отворени за всички. Важното е дали той иска да се върне в националния отбор. Всеки един добър футболист, който играе, има отворена врата за националния.“

„Мисля, че настроението в отбора е много добро, за мен е най-важно да бъдат обединени, да бъдат заедно и да играят като отбор“, завърши селекционерът.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кунчев предлага нови мерки - вижте какви
Кунчев предлага нови мерки - вижте какви
МВнР: Евакуацията на българите от Афганистан приключи успешно
МВнР: Евакуацията на българите от Афганистан приключи успешно