НОВИНИ

Ясен Петров: Нелепа загуба, вината е наша

Ясен Петров
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
19:28, 29.03.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров мисли, че футболистите му са изиграли една от най-добрите си контролни срещи под негово ръководство.

Според него тежкият разговор в съблекалнята след загубата от Катар с 1:2 е помогнал на играчите за едно по-добро представяне.

"Търсим да обиграем едно ядро. До юни остават малко дни. Доволен съм от показаното. Съжалявам, че загубихме по нелеп начин. Вината е наша. Това е най-добрия мач, който сме играли в контрола. Не заслужавахме да загубим. Ние имахме тежък разговор след загубата от Катар. Днес в офанзивен план трябваше да вземем по-добри решения. За Хърватия влезнаха класни футболисти. Пресирахме високо и ги изненадахме", обяви той.

Наставникът смята, че съдийското решение за 11-метровия наказателен удар е повлияло за развоя на мача.

“Имахме числено превъзходство и лесно го загубихме. Последва дузпа. Имаше подпиране за колегите от Хърватия. Обичайно не говоря за съдиите, но днес бе очевидно. Мога да отлича почти всички. Братя Христови, Светльо, Еди Йорданов, Иван Турицов също. Той имаше контузия на реброто, сега ще го снимаме в болницата", поясни той.

Треньорът вярва, че неговият възпитаник Кирил Десподов ще се поучи от грешката си, след като получи втори жълт картон за събличане на екипа си и бе изгонен.

"Кирил Десподов осъзнава грешката си. Доволен съм, че се случва в контрола. Дано си е извадил изводите и това да не се повтаря. Има още какво да усъвършенстваме в самочувствието, има още да израстваме. Допускаме нелепи грешки. Смяната на Турицов е принудителна, Мики Орачев днес направи принудителен дебют. Има накъде да се върви, но се надявам, че самочувствието на играчите е пораснало поне малко", завърши той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лъчезар Борисов: Макроикономиката на България влиза в интензивното отделение
Лъчезар Борисов: Макроикономиката на България влиза в интензивното отделение
Началникът на отбраната специално за БНТ: Как се откриват и обезвреждат мини в Черно море?
Началникът на отбраната специално за БНТ: Как се откриват и обезвреждат мини в Черно море?