НОВИНИ

Ясен Петров: Всички ще вземат участие, ще правим ротации

bnt avatar logo
от Станислава Кръстева
10:13, 31.05.2021
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
ясен петров всички вземат участие правим ротации
Слушай новината

Националният отбор на България се отправи на своето „турне“ за трите предстоящи приятелски мача. „Лъвовете“ заминаха тази сутрин за Рийд, като първият им мач е на 1 юни в Австрия срещу състава на Словакия.

От разширения състав отпаднаха Антон Недялков, Георги Йомов, Кристиан Димитров, Георги Костадинов, както и талантливият Димитър Костадинов, който няма да може да дебютира.

Селекционерът Ясен Петров обяви, че ще направи много ротации в трите приятелски двубоя, като ще се опита да даде шанс на всеки един от 26-ата играчи.

„5 човека отпаднаха, другите 5 пристигнаха късно снощи, след като играха бараж вчера (Арда - Черно море - бел.ред.), 26 човека е групата. Запазена марка за нашия отбор е тази бройка от играчи. Да, поканени сме на много тежки мачове, срещу участници на европейското, целта е да ги затрудним и да спечелим двубоите. Няма цел, различна от тази да успеем“, сподели Ясен Петров на Летище София.

„В тези три тренировъчни дни за мое учудване футболистите са много добре подготвени, изненадан съм от желанието им за игра“, коментира още селекционерът.

„Настроението е наистина добро и се надявам това да се отрази на играта ни. Влизаме в тежка серия от тежки мачове. В тези мачове футболистите могат само да надграждат. Ще направим ротации в тези три срещи, може би всички ще вземат участие. На всеки ще се даде шанс. Това са контролни срещи и искаме да дадем възможност на всеки да покаже възможностите си. Дай, Боже, някой от тях да извлече полза и да подпише договор след тези мачове“, завърши Ясен Петров.

Трите контроли на националите ще можете да гледате по БНТ 1, БНТ 3, както и онлайн в спортната секция на bntnews.bg.

По програма "трикольорите" ще срещнат последователно Словакия (1 юни, Рийд, Австрия), Русия (5 юни, Москва) и Франция (8 юни, Париж).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опозиционни партии в Израел с опит да съставят кабинет
Опозиционни партии в Израел с опит да съставят кабинет
Световният шампион Христо Христов се прибира тази вечер в София
Световният шампион Христо Христов се прибира тази вечер в София